Znanstveni odbor ESSENS
RNDr. Eliška Čechová, Ph.D
Študirala je analitično in okoljsko kemijo na Masarykovi univerzi v Brnu na Češkem, kjer je tudi po diplomi začela delati. Izkušnje je pridobivala tudi med pripravništvi v Nemčiji in Avstriji. Njena raziskava se je osredotočila na strupene snovi v okolju in materino mleko ter njihov vpliv na zdravje ljudi. Po izstopu iz znanstvenega sektorja se posveča razvoju novih prehranskih dopolnil in kozmetike, kjer uporablja svoje dosedanje izkušnje predvsem pri izbiri sestavin visoko kakovostnih izdelkov. Svoje delo pogosto objavlja v odmevnih znanstvenih revijah in uporabnih modelih.
RNDr. Petr Ryšávka
Študija genetike in molekularne biologije na Univerzi Masaryk v Brnu je postala njegova življenjska ljubezen. Po sodelovanju pri izdelavi in razvoju bakterijskih cepiv ali pri uporabi mikrobnih lizatov za podporo imunskega sistema, je odkril edinstven probiotik biofilma, ki ga je patentiral. Ljubezen do laboratorijev in mikroskopov je bila uspešno vzpostavljena in tako se je začelo tesno sodelovanje s številnimi vodilnimi univerzitetnimi delovnimi mesti, pravtako se je aktivno vključil v mednarodne klinične raziskave. Kot priznani strokovnjak je pogost gost na farmacevtskih in medicinskih kongresih, kjer predava na temo vpliva črevesne mikroflore na zdravje ljudi.
PharmDr. Milan Krajíček
Ni vsakdo tako srečen, da bi njegovhobi postal delo. Prav gotovo pa to velja za Milana Krajíčeka. Diplomiral je na Charlesovi univerzi v Hradec Královéju, kjer je začel svojo znanstveno kariero s študentskimi znanstvenimi raziskavami. Že na Oddelku za farmacevtsko tehnologijo se je specializiral na področju farmacevtskih oblik s katerimi se ukvarja še danes. Zagotavljanje novih in obetavnih snovi bolnikom ni mogoče opraviti brez kliničnega testiranja, zato sodeluje z večimi delovnimi mesti v Češki in Mednarodni skupnosti. Poleg tega so vsa njegova odkritja objavljena v strokovnih mednarodnih revijah, pravtako sodeluje na farmacevtskih in medicinskih kongresih.
Ing. Jiří Štěpánek
Avtomatizirani sistemi za nadzor procesov v inženirstvu na Rudarski univerzi - Tehnična univerza v Ostravi so vnaprej določili njegovo usodo kot tehniškega inženirja. Sreča in naključje sta stala na njegovi strani, ko je vstopil na mesto tehnologa v prehrambeni industriji. Pomembno je bilo ne le njegovo popolno poznavanje tehnoloških procesov, temveč tudi poznavanje zapletenih receptov in stalna lakota po izobraževanju, poglobljena s strokovnimi mednarodnimi seminarji in pripravništmi. Njegove trenutne dejavnosti so združene s poslovnimi, razvojnimi in predvsem priljubljenim področjem - tehnološko proizvodnjo.
Ing. Anna Kołorzová
Po diplomiranju na Univerzi za kemijsko tehnologijo v Pragi, Fakulteti za živilsko in biokemijsko tehnologijo, s specializacijo na tehnologiji mleka in maščob, se je pridružila industriji mlečnih izdelkov, kjer je imela veliko različnih poklicnih položajev, vendar sta njena vztrajnost in vodstvene sposobnosti botrovale temu, da je ostala na vodilnem položaju. Iz lastnih izkušenj, da so najboljše stvari na Zemlji oblikovane od narave, je to postal njen »moto« in s tem trdnim prepričanjem je zapustila uspešno podjetje in bila je bila pripravljena na nove izkušnje. Razvoj in tehnologija obdelave govejega kolostruma sta postala njeno priljubljeno področje.